Praleisti

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Straipsnis: Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas

Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas

Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas

Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas.

Sardinės yra ne tik skani ir patogi maisto prekė jūsų namuose, bet yra ir tikras maistinių medžiagų šaltinis, galintis ženkliai pagerinti jūsų širdies ir kraujotakos sveikatą. Harvardo Visuomenės sveikatos mokyklos atliktas tyrimas parodė, kad reguliariai vartojant sardines, skumbres ir panašias vandenynų žuvis galima sumažinti mirties rizikas nuo širdies ir kraujagyslių ligų daugiau nei 30%.

Nauda širdies ir kraujagyslių sveikatai

Suvartojant vieną ar dvi sardinių skardines per savaitę, galima reikšmingai sumažinti širdies ir kraujagislių ligų riziką. Taip yra dėl to, kad sardinėse yra gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra būtinos širdies sveikatai. Šios riebalų rūgštys padeda sumažinti organizme vykstančius uždegimus, sumažinti kraujospūdį ir mažina trigliceridų kiekį, kas tiesiogiai prisideda prie širdies veiklos stiprinimo.

Omega-3 riebalų rūgštys

Sardinės yra natūralus ir efektyvus būdas padidinti omega-3 lygi žmogaus organizme. Šios riebalų rūgštys, ypač EPA ir DHA, žinomos dėl savo gebėjimo sumažinti staigios širdies mirties riziką, pagerinti bendrą širdies funkciją ir užkirsti kelią kenksmingiems kraujo krešuliams.

Maistinių medžiagų gausa

Sardinėse yra ne tik omega-3, bet ir kitų svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas D, vitaminas B12, kalcis ir selenas. Šios maistinės medžiagos yra būtinos stipriems kaulams, smegenų sveikatai palaikyti ir imuninės sistemos stiprinimui.

Daugiau apie sardinių unikalų maistingumo profilį galima susipažinti kitame mūsų straipsnyje: Sardinės yra vienas maistingiausių produktų planetoje!

Optimali vartojimo rekomendacija:

Maksimaliai galimoms naudoms sveikatai apsiekti Harvardo Visuomenės sveikatos mokykla rekomenduoja vartoti vieną ar dvi porcijas (skardines) sardinių per savaitę. Tai žmogaus kūne užtikrina pakankamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį.

Išvada

Nesvarbu, ar mėgstate jas valgyti tiesiai iš skardinės, naudoti salotose ar savo mėgstamuose kituose patiekaluose, sardinės yra universalus ir skanus būdas padidinti savo mitybos vertę.

Sardinės yra mitybos jėgainė, kuri gali atlikti svarbų vaidmenį palaikant širdies ir kraujagyslių sveikatą. Harvardo tyrimai pabrėžia, kaip svarbu įtraukti sardines į savo mitybą, akcentuojant jų gebėjimą reikšmingai sumažinti širdies ligų riziką. Jos ne tik gausios omega-3 riebalų rūgščių, bet ir kitų svarbių maistinių medžiagų, todėl yra puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai.

 

Šaltiniai anglų kalboje:

 

    Palikite komentarą

    Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

    Visi komentarai yra peržiūrimi prieš publikuojant.

    Kiti receptai

    Sardinių spiečius Atlanto vandenyne

    Sardinės yra vienos maistingiausių žuvų pasaulyje!

    Sardinės yra vienas maistingiausių produktų pasaulyje. Dėl daugybės naudingų maistinių medžiagų, kurias jos saugo savyje, šios žuvys gali atlikti puikų vaidmenį jūsų sveikos mitybos kelyje

    Skaityti plačiau
    7 priežastys, kodėl Portugališkos konservuotos sardinės yra geresnis pasirinkimas

    7 priežastys, kodėl Portugališkos konservuotos sardinės yra geresnis pasirinkimas

    Vandenynas prie Portugalijos pakrantės garsėja savo švara, palyginti su labai judria ir industrializuota Viduržemio jūra, todėl vartotojams, siekiantiems ypatingos gurmaniškos patirties, portugališ...

    Skaityti plačiau