Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas
Sardinės mažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikas, padeda užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui, atskleidžia Harvardo atliktas tyrimas.
Sardinės yra ne tik skani ir patogi maisto prekė jūsų namuose, bet yra ir tikras maistinių medžiagų šaltinis, galintis ženkliai pagerinti jūsų širdies ir kraujotakos sveikatą. Harvardo Visuomenės sveikatos mokyklos atliktas tyrimas parodė, kad reguliariai vartojant sardines, skumbres ir panašias vandenynų žuvis galima sumažinti mirties rizikas nuo širdies ir kraujagyslių ligų daugiau nei 30%.
Nauda širdies ir kraujagyslių sveikatai
Suvartojant vieną ar dvi sardinių skardines per savaitę, galima reikšmingai sumažinti širdies ir kraujagislių ligų riziką. Taip yra dėl to, kad sardinėse yra gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra būtinos širdies sveikatai. Šios riebalų rūgštys padeda sumažinti organizme vykstančius uždegimus, sumažinti kraujospūdį ir mažina trigliceridų kiekį, kas tiesiogiai prisideda prie širdies veiklos stiprinimo.
Omega-3 riebalų rūgštys
Sardinės yra natūralus ir efektyvus būdas padidinti omega-3 lygi žmogaus organizme. Šios riebalų rūgštys, ypač EPA ir DHA, žinomos dėl savo gebėjimo sumažinti staigios širdies mirties riziką, pagerinti bendrą širdies funkciją ir užkirsti kelią kenksmingiems kraujo krešuliams.
Maistinių medžiagų gausa
Sardinėse yra ne tik omega-3, bet ir kitų svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas D, vitaminas B12, kalcis ir selenas. Šios maistinės medžiagos yra būtinos stipriems kaulams, smegenų sveikatai palaikyti ir imuninės sistemos stiprinimui.
Daugiau apie sardinių unikalų maistingumo profilį galima susipažinti kitame mūsų straipsnyje: Sardinės yra vienas maistingiausių produktų planetoje!
Optimali vartojimo rekomendacija:
Maksimaliai galimoms naudoms sveikatai apsiekti Harvardo Visuomenės sveikatos mokykla rekomenduoja vartoti vieną ar dvi porcijas (skardines) sardinių per savaitę. Tai žmogaus kūne užtikrina pakankamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį.
Išvada
Nesvarbu, ar mėgstate jas valgyti tiesiai iš skardinės, naudoti salotose ar savo mėgstamuose kituose patiekaluose, sardinės yra universalus ir skanus būdas padidinti savo mitybos vertę.
Sardinės yra mitybos jėgainė, kuri gali atlikti svarbų vaidmenį palaikant širdies ir kraujagyslių sveikatą. Harvardo tyrimai pabrėžia, kaip svarbu įtraukti sardines į savo mitybą, akcentuojant jų gebėjimą reikšmingai sumažinti širdies ligų riziką. Jos ne tik gausios omega-3 riebalų rūgščių, bet ir kitų svarbių maistinių medžiagų, todėl yra puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai.
Šaltiniai anglų kalboje:
- Fish: Friend or Foe? | The Nutrition Source | Harvard T.H. Chan School of Public Health
- Heart disease | Harvard T.H. Chan School of Public Health
- Heart disease prevention tool shows promise | Harvard T.H. Chan School of Public Health
- Delfi: Šie supermaisto produktai gali užkirsti kelią vėžiui, širdies ligoms bei nutukimui
Palikite komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.