Straipsnis: Portugališkų sardinių makaronai su citrina, kaparėliais ir čili pipirais
Portugališkų sardinių makaronai su citrina, kaparėliais ir čili pipirais
Tai lengvas, skanus ir širdžiai naudingas patiekalas. Jam pagaminti truksite apytiksliai 20 min.
INGRIDIENTAI
- 250 gr mėgstamiausių Spaghetti makaronų
- 1/4 puodelio smulkintų česnakų
- 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės
- 1/2 arbatinio šaukštelio grūstų čili pipirų dribsnių arba pagal skonį
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos arba pagal skonį
- 1 pakuotė Papa Anzois arba Minerva sardinių su čili ir alyvuogių aliejumi (nenusausintų)
- 3 šaukštai konservuotų kaparėlių
- 5 šaukštai citrinos sulčių arba pagal skonį
- 3 šaukštai smulkintų šviežių petražolių arba baziliko
- papildomai Čili pipirų pagal skonį
Gaminimo būdas
Makaronų virimas:
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Įdėkite spaghetti makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas, kol jie taps šiek tiek kieti, tačiau virti. Nusausinkite makaronus, tačiau palikite šiek tiek virimo vandens – jo gali prireikti padažo praskiedimui.
Česnako ir čili pipirų paruošimas:
Didelėje keptuvėje arba troškintuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos ir pradės skleisti aromatą. Įpilkite grūstų čili pipirų dribsnių ir citrinos žievelės, tada kepkite dar 1-2 minutes, kad išsiskirtų skoniai.
Sardinių ir kaparėlių pridėjimas:
Į keptuvę su česnaku įdėkite nenusausintas sardines kartu su alyvuogių aliejumi ir čili pipirais iš pakuotės. Švelniai jas sutrinkite šakute, kad jos suskiltų į mažesnius gabalėlius. Įdėkite konservuotus kaparėlius ir viską gerai sumaišykite.
Padažo pagardinimas:
Įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite druska pagal skonį. Jei padažas atrodo per tirštas, galite įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens, kad jis būtų skystesnis.
Makaronų sumaišymas su padažu:
Į keptuvę su padažu įdėkite virtus spaghetti makaronus. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
Baigiamieji prisilietimai:
Patiekalą papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis arba baziliku. Jei norite daugiau aštrumo, galite pridėti papildomai čili pipirų.
Patiekimas:
Patiekite karštą, su šviežiai spaustomis citrinos sultimis šone, kad kiekvienas galėtų pasidaryti patiekalą pagal savo skonį.
Skanaus!
Pastaba: paruošti patiekalą jums prireiks: didelės troškintuvės, keptuvės, taip pat didelio puodo makaronams virti.
Palikite komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.