Naujas ir stilingas konservuotų žuvų kultas baruose
Pamėginkite kada užsukti į madingiausią „Millennials“ kartos vyno barą Vakarų Europoje ir įsitikinsite, kad čia jūsų laukia naujienos – smagūs, persipynę žuvies ir vyno skoniai bei kvapai. Tai naujausia kylanti barų ir restoranų tendencija: konservuotos žuvys puikiai derinamos su geriausiais vynais. Nors Portugališkos konservuotos žuvys laikomos Europos etalonu, kai kuriuose Amerikos vyno baruose ir restoranuose dominuoja prancūziški produktai.
Apsilankykite vyno bare Amerikoje, ir vis dažniau rasite patiekiamas alyvuogių aliejuje konservuotas sultingas portugališkas sardines, ančiuvius, ant grotelių keptą ir konservuotą menkę ar net ungurius, kurie netolimoje ateityje užims vis pagarbesnę vietą restoranų ir barų meniu. Sūrūs, umami turtingi konservuotų žuvų skoniai kontrastuoja su ryškiu, rūgštiniu vynu. Vynai, ypač turintys šiek tiek neįprastą skonį, sėkmingai subalansuojami alyvuogių aliejuje konservuotos žuvies užkandžiais. Konservuotos sardinės pateikiamos su traškia duona, skrebučiais, marinuotais pipirais ir citrinos griežinėliais – ilgus metus tinkamai neįvertintas konservuotas jūros gėrybių gaminys transformuojasi į aukštos klasės, madingą aperityvą.
KONSERVUOTOS ŽUVYS RESTORANUOSE IR BARUOSE
„Stems and Skins“ baras
Vynų ir kokteilių baras įsikūręs Čarlstone, Pietų Karolinoje, JAV, prabangiame ir elegantiškame interjere patiekiantis Viduržemio jūros patiekalus, pradėjo konservuotų žuvų judėjimą Amerikos baruose. Jis atsidarė 2016 m., siūlydamas derinti vyną su rūkytomis krevetemis, skumbrių paštetais, tikro dūmo sardinėmis su pipirais ir viską patiekiant tiesiog iš jų originalių skardinių.
Pavadinimas „Stems and Skins“ nurodo natūralaus vyno gamybos procesą, fermentuojant vynus kartu su vynuogių odelėmis ir kauliukais. Baro meniu siūlo platų natūralių vynų pasirinkimą kartu su klasikiniais kokteiliais ir alumi, ir yra pelnęs pripažinimą kaip „James Beard“ pusfinalininkas už išskirtinę vyno ir derinamo maisto programą.
Restoranas „Adarra“
Ankstyvaisiais „Adarra“ veiklos metais meniu puikavosi tokie patiekalai kaip rajos sparneliai ir įdaryti kalmarai. Vėliau virtuvė praturtino asortimentą konservuotomis žuvimis, palaikydama europiečių aistrą aukštos kokybės, rankų darbo konservams, kurie dažnai išsiskiria patraukliais etikečių dizainais. Jų konservuotų jūros stebuklų meniu yra tarsi vartai į konservuotų žuvų kultą. Jame galima rasti sardinių alyvuogių aliejuje bei drąsesnių pasirinkimų, tokių kaip įdaryti kalmarai ar konservuoti kalmarai savo juodame rašale. Kruopščiai parinktas restorano asortimentas kiekvieną konservuotą žuvį papildo priedais, pritaikytais pabrėžti savitus intensyvius skonius – nuo bagetės ir citrinos iki bulvių traškučių ir aštraus padažo. Be konservuotų žuvų, baskų įkvėpta virtuvė taip pat kuria patiekalus, kuriuose naudojami sezoniniai ingredientai iš visos Virdžinijos valstijos.
Bistro baras N7
N7 bistro baras – neįprasta prancūziška vieta Naujajame Orleane, kurioje siūlomi jūros gėrybių patiekalai ir rankų darbo kokteiliai eklektiškoje aplinkoje su vidiniu kiemeliu.
N7 pavadinimas asocijuojamas su Nationale 7 greitkeliu, vedančiu keliautojus iš Paryžiaus iki Italijos sienos. Keliautojai pasikliauja raudonos spalvos Michelin restoranų gidu, kad surastų mažus ir Michelin pripažintus restoranus šiame maršrute.
N7 pagerbia savo europietiškas šaknis ir siūlo vyno kortą, kurioje dominuoja maži, senojo pasaulio gamintojai, ypač tie, kurie naudoja natūralaus vyno gamybos metodus.
Nesitikėkite rasti visiškai tradicinių patiekalų meniu – čia svečiai keičia vytintas ar keptas mėsas į rūkytas ir konservuotas sardines iš pietų Europos, skumbres ar aštuonkojį.
Restorano fotografija Nick Hillier
Palikite komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.