Skonių įvairove lepinančios sardinės skardinėse
Sardinės ant skrebučio - savotiška klasika tapęs maisto patiekalas, kuris daugeliui žmonių kelia nostalgiją nerūpestingai vaikystei. Visgi, šiais laikais sardinės skardinėje yra įgavusios ir gurmaniškąją vertę. Šių produktų pasirinkimas yra gausus ir be galo kontrastingas. Todėl sardines mielai renkasi ne tik vaikai, bet ir įnoringiausią skonį turintys gurmanai.
Mūsų parduotuvėje rasite įvairių rūšių, skirtingų skonių konservuotas skardines, kurios ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir įteiks vertingų vitaminų puokštę organizmui. Kontrastingoje pasiūloje - sardinės ekologiškame alyvuogių aliejuje, sardinių filė pomidorų padaže, sardinės su jūros dumbliais ir kiti, išskirtiniais ingredientais papildyti gaminiai, kurie nepaliks abejingų. Ne mažiau įspūdinga, nei patys receptai, ir konservuotų jūros gėrybių kilmės istorija. Sardinės yra žvejojamos Atlanto vandenyne. Kiekviena sardinė yra atrenkama ir ruošiama rankomis. Jų gamybos procese yra taikomi šiuolaikiški, tačiau tradicijas puoselėjantys paruošimo metodai. Kiekvienas receptas yra unikalus ir savitas. Produkcijoje visada dominuoja natūralūs skoniai ir ekologiški ingredientai, todėl šias gėrybes be jokios sąžinės graužaties gali valgyti net ir tie žmonės, kurie susiduria su įvairiais mitybos apribojimais.
Sardinių nauda žmogaus organizmui
Sardinės yra puikus maistinių medžiagų šaltinis, kuris tikrai pasitarnauja geresnės sveikatos ir savijautos labui. Šios žuvys yra riebios ir labai maistingos. Jose yra baltymų, vitamino d, įvairių mineralų ir galybė kitų, sveikatai pasitarnaujančių medžiagų. Daugiau skaitykite čia.
Sardinėse yra širdžiai naudingų omega 3 riebalų rūgščių. Todėl gydytojai jas rekomenduoja valgyti pacientams, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Be to, 75 - 100 g sardinių skardinėje yra labai didelis kalcio kiekis, kuris sudaro net 25% rekomenduojamos kalcio paros normos. Todėl tikrai galima teigti, jog mažosios žuvytės pasirūpina ir nepriekaištinga kaulų būkle. Nors šios, jūrose plaukiojančios gėrybės efektyviai apsaugo nuo įvairių ligų, tačiau taip pat jos gali būti ir grožio puoselėjimo eliksyras. Šios žuvys padeda palaikyti stangrią odą ir mažina senėjimo bei odos paraudimo požymius.
Sardinės gali būti geras pasirinkimas ir žmonėms, kurie nori padailinti kūno linijas. Šių žuvų sudėtyje gausu baltymų, tačiau visai nėra angliavandenių. Jos suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, todėl dietos besilaikantis žmogus suvartoja ženkliai mažesnį kiekį kalorijų ir tokiu būdu pašalina nereikalingų kilogramų perteklių. Sardinėmis rekomenduojama praturtinti ir žmonių, kurių cukraus kiekis kraujyje yra padidėjęs, mitybą. Reguliarus jų vartojimas subalansuoja cukraus kiekį ir neretai užkerta kelią 2 tipo diabetui.
Sardinė - maža, tačiau labai vertinga žuvis, kuri vartotojams suteikia aibę privalumų. Įvairiais tyrimais ir oficialiais duomenimis patvirtinta, kad žmonės, kurie reguliariai vartoja sardines, teigiamus pokyčius pastebi ne tik savo sveikatoje, bet ir emocinėje būklėje. O kas gali būti geriau už ypatingai gardžią, sveikatai naudingą, figūrai nekenkiančią ir dar nuotaiką pakeliančią žuvį, tiesa?