Praleisti

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Straipsnis: Aštrių portugališkų sardinių virtinukai (empanados)

Aštrių portugališkų sardinių virtinukai (empanados)

Aštrių portugališkų sardinių virtinukai (empanados)

Aštrūs sardinių virtinukai (empanados) yra gardus ir unikalus užkandis, kuriame puikiai dera portugališkos konservuotos sardinės su aštriais prieskoniais ir trapia, rankų darbo tešla. Šis receptas siūlo puikų būdą panaudoti portugališkas sardines, suteikiant joms naują, pikantišką skonį, kurį sustiprina česnakas, raudonoji paprika ir aitriosios paprikos dribsniai. Pasigaminkite šiuos virtinukus, kad galėtumėte mėgautis šiltu, gardžiu užkandžiu ar lengvu patiekalu, kuris neabejotinai sužavės!

Ingredientai patiekalui dviems:

Tešla

  • Kvietiniai miltai: 2 puodeliai
  • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas: 1/2 puodelio (šaltas, supjaustytas kubeliais)
  • Kiaušinio trynys: 1 (didelis)
  • Šaltas vanduo: 4-5 valgomieji šaukštai

Įdaras

  • Portugališkos konservuotos sardinės alyvuogių aliejuje su čili pipiru: 1 skardinė (nenusausintos, bet sutrintos)
  • Česnakas: 2 skiltelės (smulkintos)
  • Svogūnas: 1 mažas (smulkiai pjaustytas)
  • Raudonoji paprika: 1/2 (smulkiai pjaustyta)
  • Pomidorų pasta: 1 šaukštas
  • Aitriosios paprikos dribsniai papildomai: 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
  • Malti kmynai: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska ir juodieji pipirai: pagal skonį
  • Šviežios kalendros: 2 šaukštai (smulkintos)
  • Laimo sultys: 1 šaukštas

Tešlos paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus ir druską. Į miltų mišinį įdėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Naudokite tešlos pjaustytuvą arba veikite tiesiog rankomis, kad sviestas gerai įsimaišytų į miltus, iki kol mišinys primins stambių trupinių tekstūrą. Įdėkite kiaušinio trynį ir įpilkite vieną valdomąjį šaukštą vandens, ir maišykite kol tešla taps jungtine visų ingredientų mase. Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir trumpai minkykite, kol ji taps vientisa. Suformuokite tešlą į didelį rutulį, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

Įdaro paruošimas:

Įkaitinkite iš sardinių skardinės išpiltą alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, ir kepkite, kol svogūnas taps permatomas. Įdėkite smulkintą raudonąją papriką ir kepkite dar 3-4 minutes, kol ji suminkštės. Įmaišykite pomidorų pastą, aitriosios paprikos dribsnius, papriką, maltus bei sutrintus kmynus. Kepkite dar 2 minutes.

Įdėkite sutrintas portugališkas konservuotas sardines ir pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite 3-4 minutes, retkarčiais maišydami. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkintas šviežias kalendras bei laimo sultis. Leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.

             

Virtinukų formavimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite šaltą tešlą iki maždaug 1/8 colio storio. Naudokite apvalų pjaustytuvą (apie 10-12 cm skersmens), kad išpjautumėte apskritimus iš tešlos. Kiekvieno tešlos apskritimo centre uždėkite šaukštą aštrių portugališkų sardinių įdaro. Sulenkite tešlą per pusę, kad susidarytų pusmėnulio forma. Prispauskite kraštus ir sutvirtinkite šakute. Empanadas sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Pasirinktinai: patepkite empanadų viršų plakta kiaušinio turinių, kad kepant susidarytų rusvai auksinė plutelė.

Virtinukų kepimas:

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, arba kol empanados taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant. Mėgaukitės savo aštriomis sardinių empanadomis karštomis ar kambario temperatūros, jos puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas!

Bendras patiekalo paruošimo laikas: apie 1 valanda 45 minutės (įskaitant vėsinimo ir kepimo laiką)

Palikite komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

Visi komentarai yra peržiūrimi prieš publikuojant.

Kiti receptai

Portugališkų sardinių užtepėlė su kajeno pipirais

Portugališkų sardinių užtepėlė su kajeno pipirais

Portugališkų sardinių užtepėlė su kajeno pipirais. Tai patogus receptas, puikiai tinkantis bet kokiems greitiems susibūrimams!

Skaityti plačiau
Skumbrių filė "Vilão" padaže su rugine duona

Skumbrių filė "Vilão" padaže su rugine duona

Skumbrių filė „Vilão“ padaže su rugine duonele – tai greitas ir skanus patiekalas iš gardžios Briosa Gourmet skumbrės su alyvuogių aliejumi, čili pipirais ir prieskoniais. Skumbrės filė patiekiama ...

Skaityti plačiau