Portugališkų sardinių užtepėlė su kajeno pipirais
Skardinę sardinių galite lengvai paversti aštria užtepėle. Tai patogus receptas, puikiai tinkantis bet kokiems greitiems susibūrimams.
Recepto sudėtis:
1 skardinė konservuotų sardinių be odelių ir kaulų. Tinka bet kuris iš šių produktų: Sardinės be odelių ir kaulų.
- 100 g raugintos grietinėlės, jogurto arba grietinės
- natūralios citrinų sultys
- 1 mažas askaloninis ar kitoks česnakas, smulkiai pjaustytas
- nedidelė saujelė petražolių, smulkiai pjaustytų
- žiupsnelis rūkytos paprikos
- žiupsnelis kajeno pipirų
- žiupsnelis svogūnų granulių
Paruošimo būdas
Išėmę sardines nusausinkite jas, alyvuogių aliejų atskirkite į kitą indą. Šiai užtepėlei gaminti labiausiai tinka sardinės be odelių ir kaulų. Šakute lengvai sutrinkite sardines. Sumaišykite raugintą grietinėlę, jogurtą arba grietinę, patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir įpilkite šlakelį sulčių, sudėkite smulkintus česnakus, petražoles ir rūkytą papriką, kajeno pipirus ir svogūnų granules. Sumaišykite su sardinėmis, o prieš patiekdami apšlakstykite užtepėlę alyvuogių aliejumi, kuris liko atidarius sardinių skardinę.
Skanaus su SARDINELE!
Palikite komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.