Cezario salotos su sardinėmis
Šaunus ir originalus būdas išmėginti sardines Cezario rolėje:
Ingredientai 4 porcijoms:
- ½ puodelio blanširuotų lazdyno riešutų
- 1 skardinė sardinių, naudoti nusausintas
- 1 česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota
- 2 arbatiniai šaukšteliai šviežių citrinų sulčių
- 1 garstyčios (rekomenduotina Dižono)
- ½ šaukštelio ar šiek tiek daugiau šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 50 gr Piave arba parmezano tarkuoto sūrio
- ½ puodelio majonezo
- 2 arbatiniai šaukšteliai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- Druska
- 1 didelė galva arba
- 2 mažos eskarolės salotų galvutės (apie 50 gr.), nuvytusius išorinius lapus derėtų pašalinti, vidinius lapelius suplėšyti į didelius gabalus
- Citrinos griežinėliai
Gaminimo būdas
Lazdyno riešutų paruošimas:
Blanširuokite lazdyno riešutus – užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palikite 1-2 minutėms. Po to nusausinkite ir nulupkite odelę, jei reikia. Skrudinkite riešutus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps švelniai auksiniai. Leiskite atvėsti, tada stambiai supjaustykite arba sutrinkite.
Sardinų padažo ruošimas:
Nusausinkite sardines ir sudėkite jas į dubenį. Įdėkite smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę, šviežių citrinų sultis, Dižono garstyčias, šviežiai maltus juoduosius pipirus, tarkuotą Piave arba parmezano sūrį, ir majonezą. Įpilkite pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytį padažą. Jei reikia, pagardinkite druska.
Salotų paruošimas:
Nuvalykite ir suplėšykite eskarolės salotų lapus į didelius gabalus. Įdėkite lapus į dubenį ir švelniai sumaišykite su sardinų padažu, kad visi lapai būtų gerai padengti.
Patiekimas:
Sudėkite salotas į lėkštes, pabarstykite skrudintais lazdyno riešutais, ir papuoškite citrinos griežinėliais. Galite papildomai užbarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio ant viršaus.
Skanaus!
Palikite komentarą
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.