Praleisti

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Straipsnis: Cezario salotos su sardinėmis

Cezario salotos su sardinėmis

Cezario salotos su sardinėmis

Šaunus ir originalus būdas išmėginti sardines Cezario rolėje:

Ingredientai 4 porcijoms:

  • ½ puodelio blanširuotų lazdyno riešutų
  • 1 skardinė sardinių, naudoti nusausintas
  • 1 česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota
  • 2 arbatiniai šaukšteliai šviežių citrinų sulčių
  • 1 garstyčios (rekomenduotina Dižono)
  • ½ šaukštelio ar šiek tiek daugiau šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 50 gr Piave arba parmezano tarkuoto sūrio
  • ½ puodelio majonezo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
  • Druska
  • 1 didelė galva arba
  • 2 mažos eskarolės salotų galvutės (apie 50 gr.), nuvytusius išorinius lapus derėtų pašalinti, vidinius lapelius suplėšyti į didelius gabalus
  • Citrinos griežinėliai

Gaminimo būdas

Lazdyno riešutų paruošimas:

Blanširuokite lazdyno riešutus – užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palikite 1-2 minutėms. Po to nusausinkite ir nulupkite odelę, jei reikia. Skrudinkite riešutus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps švelniai auksiniai. Leiskite atvėsti, tada stambiai supjaustykite arba sutrinkite.

Sardinų padažo ruošimas:

Nusausinkite sardines ir sudėkite jas į dubenį. Įdėkite smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę, šviežių citrinų sultis, Dižono garstyčias, šviežiai maltus juoduosius pipirus, tarkuotą Piave arba parmezano sūrį, ir majonezą. Įpilkite pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytį padažą. Jei reikia, pagardinkite druska.

Salotų paruošimas:

Nuvalykite ir suplėšykite eskarolės salotų lapus į didelius gabalus. Įdėkite lapus į dubenį ir švelniai sumaišykite su sardinų padažu, kad visi lapai būtų gerai padengti.

Patiekimas:

Sudėkite salotas į lėkštes, pabarstykite skrudintais lazdyno riešutais, ir papuoškite citrinos griežinėliais. Galite papildomai užbarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio ant viršaus.

Skanaus!

Palikite komentarą

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

Visi komentarai yra peržiūrimi prieš publikuojant.

Kiti receptai

Avokadų skrebučiai su sardinėmis

Avokadų skrebučiai su sardinėmis

Šie skrebučiai yra puikus pasirinkimas greitam, bet rafinuotam užkandžiui ar lengvai vakarienei. Traškūs duonos gabalėliai gausiai aptepti avokadu, praturtinti subtilia česnako nata, ir užkloti šve...

Skaityti plačiau
Portugališkas Escabeche padažas konservuotų žuvų gamyboje

Portugališkas Escabeche padažas konservuotų žuvų gamyboje

Escabeche padažas žuvies konservų pramonėje tampa populiarus dėl savo gebėjimo praturtinti žuvies skonį ir padidinti produkto patrauklumą. Šis marinatas, pagamintas iš alyvuogių aliejaus, acto, svo...

Skaityti plačiau